SI PELUKIS WARKAH BERMADAH

Cantik tak semestinya Sempurna,
Hodoh tak Semestinya cacat,
yang baik DiSangka Durjana ,
Yang Jahat diikuti cepat.

jikalau mendung,belum tentu turunya hujan.
Jikalau hujan,belum tentu datangnya petir.
jikalau petir,belum tentu bersaingkan taufan,
jikalau diberi hidayah,sudah tentu Allah terlalu hampir.
selamat datang ke Blog Saya ini ok.. Chil~ =D

Sunday, 28 August 2011

maksiat bagaikan Syurga ??

photo

Assalamulaikum pembuka bicara,
manisnya mulut bila berbicara,
melakukan maksiat pekara biasa,
dosa tuh syurga naraka tuh Tempatnya.


Wah,Kemain lagi Abg Bro Berpantun2 pulak Kali ni.huhuh...haaaa..Kali ini abg Bro nak Post tentang Maksiat yang makin berleluasa,Makin Ditegur makin DibuatNYA.MasyaAllah.apakitanakkata agaknya Bila Mati tak sempat nak Bertaubat akan dosa2nya.hmmmmmmmmm....


SubHanAllah,Manisnya Maksiat Bagi dia.Syurga didepan mata bila melakukan dosa.Ok..Mari kita singkap Isu2 yang semakin membara dikaca tV mahupun Dimedia Massa."Lari ikut Lelaki,Mengandung anak 3bulan"."Hilang Pertimbangan Membuang  bayi Didalam sampah".
Apa kEjadahnya Semua ni?Sapa Yang Harus Dipersalahkan>??MAK BAPAK?NENEK KORANK??taK!!..Diri Sendiri yang harus dipersalahkan..

   

   

  Mana ada Iblis nak Menghasut Sianak tetapi Mak dia yang Dibisik.mana Ada..Kalau Iblis tu nak Hasut orang supaya melakukan maksiat.Sudah tentu Iblis tu akan Menghasut siEMPUNYA badan tu kan?SO??apakitanakkata??Salah kan Diri Sendiri..Sebab Hati sendiri tak kuat menangkis segala hasutan maksiat..ish3..Tu bagi perempuan.YAng Jantanya Nya Pulak.Merempit tak tentu pasal kat jalan Raya,Wat aksi2 Lagak nGeri la konon nya..Ingat dah Kuat sangat apa??apa yang Didapat kalau buat macam tu?Menyusahkan Orang lain adalah.Kalau lah JAtuh Masa wat macam tu,Cacat seumur hidup lah Jawabnya..Tu kira OK lah.Kalau Mati tak sempat nak Taubat nak oi..hmmmmmmmm.Berfikir la Sebelum terkena ..


     Wahai wanita2 akhir zaman,Jaga lah Maruah diri dan keluarga.Penat ayah mak Cari Duit MEnyara anda semua.KEsian IBu Menyusukan 2 tahun dengan harapan berkat susu ibu ,anak itu akan membalas jasa Ayah Mak.hmmmmmmm...Penat mereka besarkan kita semua,Berjuta2 wang habis untuk membesarkan kita.Cuba lah Kira sendiri.Beli pakaian sahaja.Setiap Tahun Baju Raya dan baju jalan serta baju harian BErjumlah RM1000.00.Kalau Umur kita dah jejak 18 tahun..Bermakna RM18,000 ringgit untuk kita seorang.Belum masuk,Pampers mase kecik2,SuSU,UBat,Yuran sekolah,macam2 lagi.tak ternilai jika dibandingkan dengan apa yang kita lakukan untuk Si Ayah Dan IBu.Tak perlu nak balas dengan wang ringgit.Cuma,yang mereka nak,Kasih sayang anak..Doa anak2..Menjaga maruah diri dan keluarga..dan SeCubit Senyuman Ikhlas sahaja.Tak banyak kan??..
  Taubat lah wahai sahabat,,Jika hari ni Kita HERO,Esok Kita Mati,Kita ZERO..no one will respect u and remember u..Cuba bayangkan Kita tak Sempat taubat..

  mati dalam keadaan sujud,kepala putus.mat rempit oH! mat rempit  maut ketika berluma haram.  tersasar kita berlumba haram,mati berdiri.

  Ni lah Hero2 malaya yang dibangga banggakan.INnaliLLah.Tak sempat nak taubat dah mati dalam keadaan mengaibkan.Rasa-rasanya sekarang ditengah buat apa ek kat kubur tu??..Ada ke sinar cahaya menerangi kubur mereka ni.hmmmmmmmm...

  Jadi Sama2 lah kita taubat dan mengingati sesama insan.
  p/s:Siapa yang nak join kontest wat banner abg bro sila Click sini OK!.

  No comments:

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  SIAPA NAK JADI DEALER TOUPUP

  SIAPA NAK JADI DEALER TOUPUP
  INI KERJA PART TIME SESUAI PADA SEMUA PERINGKAT USIA>

  SINI ADA BLOG YANG BEST.LAI-LAI..=D