SI PELUKIS WARKAH BERMADAH

Cantik tak semestinya Sempurna,
Hodoh tak Semestinya cacat,
yang baik DiSangka Durjana ,
Yang Jahat diikuti cepat.

jikalau mendung,belum tentu turunya hujan.
Jikalau hujan,belum tentu datangnya petir.
jikalau petir,belum tentu bersaingkan taufan,
jikalau diberi hidayah,sudah tentu Allah terlalu hampir.
selamat datang ke Blog Saya ini ok.. Chil~ =D

Monday, 12 September 2011

lelaki ke perempuan suka mengumpat??



AB sangsi juga .Antara 2 jantina ni mana paling banyak mengumpat ek??
korunk tau tak?..haaaa...OK..mari kita tengok dimana mereka suka mengumpat.




LELAKI

  • Kedai kopi time ngeteh.
  • dalam kelas.
  • dalam kereta.
  • dalam gelanggang futsal.
  • dalam koncert.
  • tempat tunggu bas.
  • tepi surau.

PEREMPUAN
  • dalam Kelas.
  • dalam Dorm.
  • tepi dorm .
  • dalam bilik air.
  • tepi tandas.
  • tepi masjid.
  • dalam masjid.
  • dalam rumah perkahwinan.
  • dalam talifon.
  • dalam FB(facebook) @ twitter.
  • kat restoran.
  • dan lain-lain lagi.


Fuh..Mana lagi tOP??..lelaki ke perempuan?OK..apa pulak yang diUMpatnye?

LELAKI
  • Kau tengok budak tuh,bajet kuat pulak depan perempuan?
  • bajet market jek mamat ni?
  • semalam member aku,cakap besar jek depan perempuan.tapi pengecot.
  • Tak adil Betul lah dia main bola,macam bagus jek dia main ..
  • Aku tengok mamak ni itam semacam jek.
  • Utang orang tak reti nak bayar.Dah la miskin,ada hati nak pakai yang voke2!.
  • untung la ada orang sayang.
PEREMPUAN.
  • Makcik ni jalan terkedek-kedek macam itik pulak kan?
  • ada ke patot aku suruh dia pergi gelanggang bola tampat,dia pergi gelanggang futsal?..
  • Macam yek2 jek jantan uh?
  • cantik sangat jek Jessica alba tu?Salena gomez lagi jangan harap?
  • korunk tengok tu pengantin perempuan dia?lelaki nya hensem boleh tahan.TAPi perempuannya muka pecah abes.hahaha
  • Kau tau tak MY*a tu kan playgirl..fuh,tau la kaya,cantik,menawan..tapi playgirl.HUH
  • ade ke patot mak aku bagi aku RM50 jek minggu ni?
  • bila aku pandang budak tu kan aku rasa meluat tau tak,menyampah aku tangok minah senget tu.

Betul ke AB mantion ni??betul ke??
hehehe...ada lah juge betulnya.Korunk pernah mengumpat atau mengunggkit tak??mesti pernah kan..haaa...sebab apa perangai ni ada pada setiap manusia.?
sebabnya :

  1. Kita jarang berzikir dan sentiasa ingat pada Allah.sebab tu mulut ni tak reti dok diam mencocet cocet.!
  2. kita tak pernah bersyukur atas nikmat dan kurniaan pada diri kita.
  3. kita mudah terpedaya dek rakan sebaya.Member kata A.dia pun Ikot A juge.bukan nak selidik dulu ke.ape ke..
  4. kita sukar untuk menerima kenyataan dan tidak redha .
  5. Hati kita kotor dek titik-titik hitam.
  6. Jiwa kita tidak tenteram dan sebagainya.
  7. tidak memelihara mata daripada melihat.
  8. mereka hanya mengikut kata orang lain daripada kata hati sendiri.

Cara untuk menghindari daripada Tergolong dalam golongan orang yang memakan daging saudara sendiri.
  1. banyakkan zikir alhamdullilah dan AllahuAkhbar.(bila mulut nak mengumpat atau telinga terdengar umpatan.Secara automatik lafaz Allhu Akhbar tu akan mucul sendiri daripada mulut yang beriman.
  2. hilangkan rasa stress dengan mendiamkan diri serta fokus pada hati.
  3. cepat tukar perbualan bila member sebelah mengumpat seseorang.anda akan mendapat pahala Lebih tau.hehe..
  4. Berdoa supaya anda mudah untuk menerima kenyataan.
  5. dan Lain-lain lagi lah..=)..

selamat mengumpat...
EH sALAH,>>AstaghfiruLLAH..!

Selamat beramal!!!..hihih..

1 comment:

TK said...

rasanya laki dan pompuan same2 je suka ngumpat... cuma biasanya kaum pompuan ni lebih lagi la... hehe~

tak baek ngumpat2 ni... dosa~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SIAPA NAK JADI DEALER TOUPUP

SIAPA NAK JADI DEALER TOUPUP
INI KERJA PART TIME SESUAI PADA SEMUA PERINGKAT USIA>

SINI ADA BLOG YANG BEST.LAI-LAI..=D