SI PELUKIS WARKAH BERMADAH

Cantik tak semestinya Sempurna,
Hodoh tak Semestinya cacat,
yang baik DiSangka Durjana ,
Yang Jahat diikuti cepat.

jikalau mendung,belum tentu turunya hujan.
Jikalau hujan,belum tentu datangnya petir.
jikalau petir,belum tentu bersaingkan taufan,
jikalau diberi hidayah,sudah tentu Allah terlalu hampir.
selamat datang ke Blog Saya ini ok.. Chil~ =D

Monday, 10 October 2011

Islam Hipokrit



Firman Allah:
 “Dan diantara manusia ada yang mengatakan,’aku beriman kepada Allah dan kepada hari kemudian,’padahal mereka itu sesungguhnya bukan orang yang beriman.Mereka itu hendak menipu Allah berserta orang yang beriman, padahal mereka hanya menipu dirinya sendiri,sedang mereka tidak sedar”
 [Qs Al Baqarah: 8-9]

petikan surah diatas ini berkait dengan perkara atau hal-hal Seorang yang Munafik...Ramai dalam kalangan kita yang cakap tak serupa bikin.Munafik semata-mata.kenapa AB cakap macam tu??...

situasi
  1. bila agama islam di hina oleh orang kafir semua gelabah macam kene tandok lembu..lagi-lagi mat-mat rempit..tapi??...Tiang Islam pada siri sendiri pun belum cukup kukuh dah bermadah nak berjihad kerana Agama Islam..
  2. Solat jumaat setiap minggu pergi,sebab?? "nanti mak saya marah tak pergi solat"..bukan sebab takutkan Hukuman tuhan..??solat wajib harian taknak buat pulak??..
  3. Pergi raya pakai baju melayu,bersongkok..tak kurang juga ada yang berjubah,pakai celak dan sebagainya..tapi Puasa 4 bulan Ramadhan 4 hari jek...masa Puasa Macam2 alasan tak boleh tunaikan ,Tapi Tiba raya..Gaung pon sanggup lompat ...
  4. Bila tengok Orang Kafir Sembah patung Dihina-hina..Tapi bila suruh baca Al-fateha tergagap-gagap??macam mana tu??bagi perempuan pula : nampak wanita pakai sexy-sexy mula lah kutuk-kutuk,"Minah tu macam Bagus jek pakai skirt atas lutut??tak takut ke kena sambar petir ??" tak tau orang yang kutuk tu tak pakai tudung n pakai baju nampak Alur??..ish..
  5. Bila Disuruh baca Al-fateha dia reti..Bila Disuruh baca tahyat Awal tak reti??apatah lagi tahyatul akhir??
  6. situasi ini lagi kelakar...Bila dengar azan subuh makin sejuk badan sambil tarik selimut..Tapi dengar takbir Raya dia nombor satu bangun and bangun dari orang lain..ada yang sanggup tak tidur sebab takut terlepas sembahyang Raya..(KEJADAH KAU!)...
Kesimpulannya,Jangan lah kita Islam hanya pada Nama sahaja bukan pada hati...Keredhaan Allah tu mesti dicari dan di kejar supaya dapat mengecapi kebahagiaan abadi bila kita dah mati...Semoga anda semua bukan Islam Hipokrit..cakap seribu butir tetapi hati masih kucar kacir...Hidup lah dengan mencari keredha-An Allah yang hakiki...Assalamualaikum...

2 comments:

Gen2Merah said...

menarik perkongsian ini... betul, jika kita lihat islam hari ini, kebanyakan hanya hipokrit semata. memperjuangkan islam tapi dari belakang yang halal diharamkan, yang haram dihalalkan... semoga kita merenungi kisah ini...

Salam berkunjung dari segmen Hasrul Hassan. Salam ukhuwah salam silaturrahim.

Dah follow sini yang ke- 31 ye..
Follow lah kembali kalau sudi. heee

Ikhlas
~Gen2Merah~

~ku hanya seorang insan~ said...

ok sye dah follow juge..thank ok..=)..

itu lah...susah kalau kite nk bentuk stu persatu diri org lain..Jdi..kite sme2 jage diri sndri supaye tk Terpengaruh dgn org lain..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SIAPA NAK JADI DEALER TOUPUP

SIAPA NAK JADI DEALER TOUPUP
INI KERJA PART TIME SESUAI PADA SEMUA PERINGKAT USIA>

SINI ADA BLOG YANG BEST.LAI-LAI..=D